Slovensko podjetje, ustanovljeno za proizvodnjo prehranskih dopolnil, živil za posebne zdravstvene namene, medicinske pripomočke in kozmetiko.

Medicinalis+ Lyprinol®

Medicinalis+ Lyprinol® s pomočjo edinstvenega naravnega patentiranega kompleksa maščobnih kislin pozitivno vpliva na vse težave povezane s sklepi. Njegova glavna učinkovina izhaja iz kompleksa PCSO-524™, ki vsebuje 92 čistih nenasičenih maščobnih kislin.

44.97

44.97

1 x 44.97 na kos
NAJ IZBIRA
3 x 38.22 na kos
5 x 35.08 na kos

Opis

“Naravni čudež” za težave s sklepi…

Lyprinol je koncentrirana naravna mešanica morskih lipidov PCSO-524, ki ga sestavlja redka kombinacija lipidnih skupin in edinstvenih nenasičenih omega-3 maščobnih kislin, DNA in EPA.

Ne vsebuje sintetičnih snovi in je brez stranskih učinkov.

To 100 % naravno terapijo priporočamo:

Lyprinol je edinstveno prehransko dopolnilo, ki izkorišča naravno moč oceana, saj vsebuje patentiran kompleks morskih lipidov PCSO-524 – maščobni izvleček novozelandske zelenouste školjke (Perna Canaliculus).

Patentiran kompleks morskih lipidov PCSO-524…

PCSO-524 vsebuje več kot 92 različnih omega-3 nenasičenih maščobnih kislin. Gre za skupno ime skupine dolgoverižnih, večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki so pomembne za naše zdravje in normalno delovanje organizma. Vključene so v procese celičnih membran in protivnetne procese. Omega-3 maščobne kisline so pomemben sestavni del membran, ki obkrožajo vsako celico v telesu.

Uporaba Lyprinola lahko tudi tebi omogoči, da:

Perna Canaliculus:

Zelenouste školjke Perna canaliculus so morske školjke iz družine Mytilidae in se nahajajo na področju Nove Zelandije. Zrastejo do 24 centimetrov v dolžino in so znane po svoji zeleni barvi robu.

Prehranjuje se s planktonom, ki je izjemno bogat s hranili in ne vsebuje nobenih težkih kovin ali drugih toksičnih snovi, ki jih najdemo v bolj onesnaženih morjih.

Maščobni del školjkinega mesa vsebuje mnoge nenasičene maščobne kisline, ki so – za razliko od školjkinega prahu – precej več aktivnih sestavin, ki pozitivno vplivajo na vse težave povezane s sklepi.

FAQ

Lyprinol je namenjen posameznikom, ki imajo težave s sklepi in aktivnim ljudem, ki želijo zadostiti dnevni vnos omega-3 maščob.

Dnevni odmerek 4 tablet vsebuje: izvleček lipida zelenouste školjke (Perna Canaliculus) = 200 mg.
Sestavine 2 kapsuli 4 kapsule na 100g
energijska vrednost 13,4 kJ / 3,2 kcal 26,8 kJ / 6,4 kcal 2722 kJ / 658 kcal
beljakovine 122,6 mg 245,2 mg 24,8 g
ogljikovi hidrati -od tega sladkorji 43,4 mg 0 86,8 mg 0 8,8 g 0
maščobe/maščobne kisline -od tega nasičene maščobne kisline 300 mg 0,06 mg 600 mg 0,12 mg 60g 11,5 g
natrij 0,28 mg 0,56 mg 0,06 g
Ostale sestavine: Olivno olje, želatina, kompleks morskih lipidov PCS0-524 iz novozelandske zelenouste školjke (Perna canaliculus) 20,1 g/100 g, vlažilno sredstvo glicerin, vlažilno sredstvo sorbit, antioksidacijsko sredstvo alfa-tokoferol. Ovojnina kapsule je iz goveje želatine.

90 % uporabnikov, ki so se že seznanili z Lyprinolom, poročajo o drastičnem izboljšanju njihovih težav s sklepi.

Po prenehanju terapije z Lyprinolom se težave lahko ponovno pojavijo.

Glede na naše izkušnje za dolgotrajne rezultate zadostuje obdobje treh mesecev, zna pa se zgoditi, da bo za vzdrževanje stanja, kapsule potrebno jemati še naprej.

Glavna razlika med Lyprinolom in kortikosteroidi je ta, da je Lyprinol popolnoma naraven in tudi ob dolgotrajni uporabi nima nobenih stranskih učinkov.

Največja razlika je v sami kvaliteti – prah zelenouste školjke že v procesu pridelave izgubi večino njegovih najpomembnejših učinkovin, saj je školjka toplotno obdelana, kar kompromitira njen terapevtski učinek. Prav tako začnejo maščobne kisline med postopkom obdelave hitro oksidirati, kar zelo zniža kvaliteto prahu.

Še ena pomembna razlika je v sestavi olja in prahu. Olje zelenouste školjke je 100 % maščoba, medtem ko prah vsebuje le 12 % maščob, ostalo pa predstavljajo beljakovine, ogljikovi hidrati in sol – v prahu je namreč zmleto celotno meso školjke, zato ima samo 12-14 % aktivne učinkovine in ga je potrebno zaužiti kar precej, da dosežemo želeni učinek.

V Lyprinolu pa je aktivne učinkovine kar 96 %, saj gre za izjemno koncentriran izvleček 92 čistih nenasičenih maščobnih kislin brez ostalih primesi, ki so po navadi v prahu zelenouste školjke (in kar je prav tako zelo pomembno – beljakovine, ki so v prahu, so hud alergen, medtem ko Lyprinol teh beljakovin ne vsebuje).

In nenazadnje – protivnetni učinek kapsule, ki vsebuje PCSO-524® je neprimerljivo višji od kapsule s prahom. Ena kapsula Lyprinola vsebuje 50 mg PCSO-524®, kar je enako, kot če bi vzeli 1000 mg kapsul s prahom (školjka v prahu, ki ima tudi koristi od enakega postopka, vsebuje le 5 odstotkov lipidov v volumnu praška).

PCSO-524® je ime aktivne sestavine formulacije Lyprinol®. PCSO-524® vsebuje 92 maščobnih kislin in je tisto, kar daje Lyprinolu® močno protivnetno delovanje. PCSO-524® je rezultat desetletja raziskav in razvoja in se je v številnih objavljenih preskušanjih izkazal kot močno naravno protivnetno zdravilo, za katerega ni znanih neželenih stranskih učinkov*. Lyprinol® vsebuje 50 mg PCSO-524®, 100 mg lastniške mešanice oleinske kisline in 0,225 mg d-alfa-tokoferola (naravnega vitamina E).

Priporočeno je redno uživanje kapsul Lyprinol. Jemanja torej ni potrebno prekinjati.

Lyprinol nima nobenih stranskih učinkov.

Lyprinol lahko brez težav uživajo vsi, razen tisti, pri katerih je bilo v preteklosti že ugotovljeno, da imajo alergijsko reakcijo na ribe ali školjke.

Intenzivni športniki zaradi pogoste obremenitve sklepov še toliko bolj potrebujejo prava hranila za njihove sklepe. V ta namen smo celo razvili še močnejšo formulacijo Lyprinola, namenjenega športnikom in to je Lyprinol Sport Edition.

Lyprinol lahko kupite na naši spletni strani panakea.net ter v večini slovenskih fizičnih in spletnih lekarn.

Sestavine 2 kapsuli4 kapsulena 100 g
energijska vrednost 13,9 kJ / 3,3 kcal27,7 kJ / 6,7 kcal2718 kJ / 655 kcal
maščobe oz. maščobne kisline 271,8 mg 543,7 mg 53,3 g
– nasičene maščobne kisline 54,6 mg 109,1 mg10,7 g
beljakovine 125 mg 304 mg29,8 g
ogljikovi hidrati 71,9 mg143,8 mg 14,1 g
sol0,7 mg1,4 mg0,2 g

Sestavine: oljčno olje; želatina; kompleks morskih lipidov PCSO-524™ iz novozelandske zelenouste školjke Perna canaliculus 20,1 g/100 g; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin; antioksidant: alfa-tokoferol. Ovojnina kapsule je iz goveje želatine.

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: 2 kapsuli 2-krat dnevno, skupaj z nekaj tekočine, med ali po obroku. Ko pride do izboljšanja, 1 kapsulo 2-krat dnevno.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Izdelek vsebuje školjke.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so kaplusle pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne kapsule.