Slovensko podjetje, ustanovljeno za proizvodnjo prehranskih dopolnil, živil za posebne zdravstvene namene, medicinske pripomočke in kozmetiko.

Medicinalis+
Lyprinol®

  • Prehransko dopolnilo z omega-3 maščobnimi kislinami
  • Za pomoč pri težavah s sklepi
  • Naravni patentiran kompleks več kot 30 različnih omega-3 nenasičenih maščobnih kislin
  • Vsebuje izvleček novozelandske zelenouste školjke
  • Neto količina: 60 kapsul = 15,3 g

že od 44.9729.25

Opis

Novozelandska zelenousta školjka

Zelenouste školjke Perna canaliculus so morske školjke iz družine Mytilidae in se nahajo na področju Nove Zelandije. Školjke lahko zrastejo do 24 centimetrov v dolžino in so ene največjih na svetu. Znane so tudi po svoji zeleni barvi robu.

Meso školjke je bogato s kompleksnimi heteropolisaharidi, tako imenovanimi glikozaminoglikani, med katerimi je najpomembnejša hialuronska kislina. Glikozaminoglikane najdemo v vezivnih tkivih, kjer so povezani z beljakovinami (kolagenom, elastanom, keratinom) in zvišujejo njihovo elastičnost. Maščobni del školjkinega mesa vsebuje mnoge omega-3 nenasičene maščobne kisline in holesterol.

Nenasičene omega-3 maščobne kisline

Omega-3 je skupno ime za skupino dolgoverižnih, večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki so pomembne za naše zdravje in normalno delovanje organizma, saj so med drugim vključene v procese celičnih membran in protivnetne procese. Omega-3 maščobne kisline so pomemben sestavni del membran, ki obkrožajo vsako celico v telesu.

Sodobna človeška prehrana je zelo bogata z rastlinskimi maščobami, ki so sicer bolj zdrave od živalskih z vidika manjše vsebnosti nasičenih maščob, a so sestavljene predvsem iz omega-6 maščobnih kislin. Običajno razmerje zaužitih omega-6 in omega-3 maščobnih kislin v razvitem svetu je močno v prid omega-6, priporoča pa se ravno obratno razmerje 5:1. Zato je zelo pomembno, da pazimo tudi na zadosten vnos omega-3 maščobnih kislin in tako zmanjšamo previskoko razmerje med omega-6 in omega-3.

Pridobivanje školjk in proizvodnji postopek

Zelenouste školjke so gojene v kristalno čistih vodah Nove Zelandije. Trajnostna, visoko učinkovita proizvodnja ima izjemno nizek negativen vpliv na okolje. Bioaktivni lipidni matriks PCSO-524™, aktivna učinkovina v Lyprinolu®, je 100-odstotna naravna in ne povzroča nobenih stranskih učinkov.

Patentiran proces proizvodnje poteka v hlajeni in kontrolirani dušikovi komori, tako PCSO-524™ ne pride v stik s toploto ali kisikom in ne oksidira. Na tak način je proizveden izjemno koncentriran izvleček zelenouste školjke, ki vsebuje 92 čistih nenasičenih maščobnih kislin brez ostali primesi, ki so sicer običajno v prahu pridobljenemu iz zelenoustih školjk.

Učinek Lyprinola®

Lyprinol® je patentiran kompleks morskih lipidov PCSO-524™, ki ga sestavlja redka kombinacija lipidnih skupin in edinstvenih nenasičenih omega-3 maščobnih kislin, tudi DHA in EPA.

Sestavine 2 kapsuli4 kapsulena 100 g
energijska vrednost 13,9 kJ / 3,3 kcal27,7 kJ / 6,7 kcal2718 kJ / 655 kcal
maščobe oz. maščobne kisline 271,8 mg 543,7 mg 53,3 g
– nasičene maščobne kisline 54,6 mg 109,1 mg10,7 g
beljakovine 125 mg 304 mg29,8 g
ogljikovi hidrati 71,9 mg143,8 mg 14,1 g
sol0,7 mg1,4 mg0,2 g

Sestavine: oljčno olje; želatina; kompleks morskih lipidov PCSO-524™ iz novozelandske zelenouste školjke Perna canaliculus 20,1 g/100 g; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerin; antioksidant: alfa-tokoferol. Ovojnina kapsule je iz goveje želatine.

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: 2 kapsuli 2-krat dnevno, skupaj z nekaj tekočine, med ali po obroku. Ko pride do izboljšanja, 1 kapsulo 2-krat dnevno.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.
Izdelek vsebuje školjke.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje makimalne kakovosti so kaplusle pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odrtja posamezne kapsule.