Slovensko podjetje, ustanovljeno za proizvodnjo prehranskih dopolnil, živil za posebne zdravstvene namene, medicinske pripomočke in kozmetiko.

Medicinalis+
Neuronal®

  • Prehransko dopolnilo z nukleotidi in vitamini B-kompleksa
  • Vir tiamina, niacina in vitamina B6 za normalno delovanje živčnega sistema
  • Dokazan učinek že po 20 kapsulah
  • Neto količina: 20 kapsul = 7,52 g

24.97

Opis

Periferno živčevje

Motnje perifernih živcev so pogost pojav in se pojavijo pri več kot 8% prebivalstva. Patološke spremembe pri perifernih nevropatijah so nespecifične, torej različne med sabo. Skupno vsem pa je delovanje makrofagov, ki fagocitirajo mielinske ovojnice in aksone. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Mielin je podaljšana in modificirana plazemske membrana, ki je navita okoli aksonov perifernih živcev. Mielin deluje kot izolator in pospešuje prevodnost živčnih signalov, zato je njegovo dobro delovanje zelo pomembno.

Da se lahko sprožijo procesi regeneracije in obnove mielinskih ovojnic so potrebne različne snovi, kot so nukleotidi, beljakovine, fosfolipidi in vitamin

Učinek Neuronala®

Neuronal® prehransko dopolnilo z nukleotidi in vitamini B-kompleksa je v obliki kapsul zato, da omogoči delovanje od znotraj. Na ta način deluje kompleksno in dolgoročno, popolnoma drugače kot protibolečinske tablete.

Neuronal® vsebuje patentiran kompleks NCFR-6, edinstveno kombinacijo nukleotidov in vitaminov B-kompleksa. Vse sestavine so izbrane na podlagi pozitivnih rezultatov dolgoročnih raziskav in imajo pomemben učinek na delovanje živčnega sistema. Tiamin in niacin prispevata k normalnemu delovanju živčnega sistema. Vitamin B6 prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema in k normalni sintezi cisteina. Folna kislina ima vlogo v procesu delitve celic in prispeva k normalni sintezi aminokislin. Vitamin B12 ima vlogo v procesu delitve celic in prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema.

Nukleotidi

Nukleotidi so osnovni gradniki nukleinskih kislin DNK in RNK, nizkomolekularne spojine v celicah, ki sodelujejo v raznovrstnih biokemičnih procesih. Nekatera tkiva z visoko fluktuacijo (npr. možganska tkiva) z lastno sintezo ne zmorejo zadostiti povečanim potrebam po nukleotidih, zato jih je potrebno dodatno dovajati. Povečana potreba po nukleotidih nastane zlasti ob poškodbah tkiv in motenih fizioloških procesih

B-vitamini

Vitamine skupine B sestavlja osem posameznih vitaminov B. Čeprav je vsak od teh vitaminov kemično drugačen, se jih pogosto združi pod izrazom »B-kompleks«, ker skupaj delujejo sinergično na številne pomembne funkcije v telesu.

Dodatek vitaminov B ugodno vpliva na delovanje živčnega sistema in pripomore k normalnim fiziološkim funkcijam ter k normalnemu metabolizmu pridobivanja energije. Čeprav jih najdemo v precej različnih živilih, se vitamini skupine B zlahka izgubijo ali uničijo med shranjevanjem, pripravo in kuhanjem hrane. Poleg tega se večina teh vitaminov uniči med postopkom rafiniranja zrn in zrnatih izdelkov. Čeprav se nekatere od esencialnih hranil nadomestijo s procesom obogatitve, veliko visoko predelane hrane še vedno ne vsebuje zadostne količine vitaminov skupine B. Neuronal® vsebuje tiamin, niacin, vitamin B6, folno kislino in vitamin B12.

Sestavine 1 kapsula% PDV*
UMP nukleotid 50 mg**
niacin20 mg125
vitamin B64,2 mg300
tiamin3 mg272,2
folna kislina400 µg200
vitamin B129 µg 360

* priporočen dnevni vnos
** PDV ni določen

Sestavine: koruzni maltodekstrin; sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza; uridin 5' monofosfat, dinatrijeva sol; niacin (nikotinamid); sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin; vitamin B6 (piridoksin hidroklorid); tiamin (tiamin hidroklorid); sredstvo proti sprijemanju: smukec; folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina); cianokobalamin.
Ovojnina kapsule je izdelana iz rastlinske hidroksipropil metilceluloze (HPMC) in titanovega dioksida (barvilo).

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: 1 kapsula dnevno, z nekaj tekočine.

Opozorila: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna.
V primeru nosečnosti, dojenja, preobčutljivosti ali alergij na katero od sestavin tega izdelka se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

Način shranjevanja: izdelek hranite v suhem in temnem prostoru, v originalni embalaži, pri temperaturi nižji od 25°C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kakovost: izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave. Za zagotavljanje maksimalne kakovosti so kapsule pakirane v potisni ovoj. Le-ta, za razliko od kapsul v plastenki, preprečuje stik kapsul s kisikom vse do trenutka odprtja posamezne kapsule.